torsdag den 25. september 2014

Æble gele og æblemos

Æblegele

Først blev æblerne blev kogt i en halv time, så blev saften siet fra og kogt kraftigt op med kornene fra en vaniljestang og sukker, op til 105 grader for at nå det punkt hvor det begynder at blive til gele. Herefter afkøling og påfyldning i glas.

Det færdige resultat, som smager SØDT men godt.


Æblemos


Når jeg nu var igang, så brugte jeg æbleresterne fra æblegeleen til at lave en lækker æblemos, som især den store af vores drenge elsker. Her skulle mosen bares smages til med sukker og vaniljesukker.

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud - hvilken slags æbler har du brugt??

    SvarSlet
  2. Hej Vibeke. Jen ved desværre ikke hvilken slags æbler det er, kun at de er for søde til at være mad æbler. Har lavet endnu en portion, med netop madæbler, hvilket gav det samme resultat, dog en lidt gele der var lidt mere rød i farven. Men det er let at lave og smager dejligt.

    SvarSlet