torsdag den 2. oktober 2014

Flade fyrfads stager og små fade

Fyrfadsstager og små fade

Næste projekt er fyrfads stager og små dekorative fade.

Først lavede jeg en perleplade med det ønskede mønster, i dette tilfælde blev det i julemønster.

Perlepladerne blev strøget rigeligt på begge sider, således "perlemassen" blev blød og medgørlig. Derefter blev den varme perleplade lagt over i en skål, som var lidt mindre, således den kunne få formet spidserne, så de kom til at bøje opad, til sidst blev de afkølet med koldt vand, så formen blev fastholdt.

Prøvede også at lave nogle små fade, med forskelligt mønster. Dette er en utrolig nem måde, hvorpå man kan give perlepladerne en ny dimension. Det smarte er også, at hvis pladen ikke bliver bøjet som man gerne vil have den til, så kan man bare stryge/opvarme pladen igen og give det et nyt forsøg. 

2 kommentarer:

  1. Det er sgu da en supergo' idé. Jeg ved, man kan lave skåle ved simpelthen at smøre en ovnfast skål med olie og placere perler i.. og så ind i ovnen.. men det der er sgu da mere medgørligt.

    SvarSlet
  2. Hej Christina. Ja det er en utrolig let at gå til, bare en perleplade og en form. Ja skåle har jeg også prøvet at lave og har måtte erfare at man kan lave dem på en let og en svær måde, hvor det selvfølgelig også giver 2 forskellige resultater, om skålen skal være tæt eller ej.

    SvarSlet